Vertaald met behulp van SYSTRAN

Overgaan van SETI@home op BOINC

Wij zullen spoedig een nieuwe versie van SETI@home vrijgeven, die op BOINC wordt gebaseerd, een platform voor algemeen gebruik voor verspreide gegevensverwerkingsprojecten zoals SETI@home. Uiteindelijk zullen andere verspreide gegevensverwerkingsprojecten (als Folding@home en ClimatePrediction.net) ook BOINC gebruiken, en u zult uw computertijd onder projecten naar uw keuze kunnen verdelen.

BOINC maakt het voor ons mogelijk om nieuwe versies van SETI@home vrij te geven zonder u te vereisen om nieuwe software te downloaden en te installeren. Het zal ons ook nieuwe analyses van de SETI@home-gegevens kunnen laten maken, om andere types van radiosignalen te zoeken (zoals korte impulsen van verdampende zwarte gaten).

Overschakelen op SETI@home/BOINC zal gemakkelijk zijn:

 • CreŽer een account gebruikend de website SETI@home. Dit zal u een account ID geven, die per e-mail wordt verzonden. Let op: de accounts zullen automatisch gecreëerd worden voor alle huidige gebruikers van SETI@home (zie verder).
 • Download en installeer het Boinc- cliŽntprogramma wanneer het beschikbaar gesteld wordt.
 • Deïnstalleer SETI@home.
 • Wanneer u voor de eerste keer de cliŽnt BOINC in werking stelt, vul dan uw SETI@home-account ID in.

  Stappen van de overgang

  Wij hebben nog geen nauwkeurig tijdschema, maar de overgang zal als volgt gaan:
  1. Wij zullen een momentopname van SETI@home gebruikersinformatie (rekeningen, teams, profielen) maken en zullen het gebruiken om het SETI@home/Boinc- gegevensbestand te initialiseren. Wij zullen dan het SETI@home/Boinc-project op touw zetten.
  2. Tijdens volgende maand of zo zullen wij een e-mail verzenden naar alle gebruikers SETI@home, daarin hen hun nieuwe account-IDs geven en daarbij adviseren dat zij op BOINC overschakelen. Tijdens deze periode kunt u uw huidige SETI@home in werking blijven stellen, en uw resultaten zullen worden geregistreerd en worden gebruikt. Nieuwe SETI@home-accounts en teamveranderingen kunnen worden aangebracht, maar zullen niet meer naar BOINC worden overgebracht.
  3. Wij zullen tenslotte de huidige server SETI@home uitzetten. Op dit punt zult u op SETI@home/BOINC moeten overschakelen.

  Wat zal er met mijn workunittotalen gebeuren?

  BOINC houdt het werk van uw computer bij in termen van daadwerkelijke berekening, niet workunits. Dit is noodzakelijk omdat de boinc- projecten workunits een verscheidenheid aan "groottes" kunnen hebben. Wegens deze verandering, zullen alle SETI@home/Boinc- rekeningen met nul krediet beginnen.

  Nochtans zullen de workunittotalen van huidige SETI@home in ons gegevensbestand worden geregistreerd, en een sectie van onze website zal de definitieve totalen tonen.

  Wat gebeurt er met de SETI@home-teams?

  Alle huidige SETI@home teams, en hun lidmaatschap, zullen gekopieerd worden naar SETI@home/BOINC. De werktotalen voor teams zullen ook van nul beginnen.

  Wat gebeurt er met programma's zoals SETIQueue en SETI Monitor ?

  Deze programma's (die met SETI@home Classic zeer nuttig zijn geweest) zullen niet werken met SETI@home/BOINC. Hun hoofdfunctie (als buffer optreden) wordt verstrekt door BOINC zelf, die u toestaat om te specificeren hoeveel werk elke keer moet worden opgehaald iedere keer als uw computer contact met de server legt.

  Zal het formaat van input en outputbestanden veranderen?

  Ja. De programma's die informatie over de signalen tonen die in SETI@home werkeenheden worden gevonden, zullen moeten worden gewijzigd om de nieuwe de gegevensformaten te ondersteunen (in XML) die door SETI@homeBOINC gebruikt worden. Auteurs van dergelijke programma's worden aangemoedigd om het team van SETI@home voor voorbeelden van invoer- en uitvoerbestanden te raadplegen.